Vegetariskt bacon

Ca. 10 baconbitar

Ingredienser:


2 rispapper

1 msk mörk soja
1 tsk paprikapulver
1,5 msk honung
1 msk olivolja 
1 msk rökig grillolja
en nypa salt

———

 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Klipp rispapperna i önskad baconstorlek.
3. Blanda alla ingredienser till marinaden.
4. Blötlägg rispappersbitarna tills de mjuknat något
5. Lägg baconbitarna på en bakpappersklädd ugnsplåt, pensla med marinaden och in i ugnen i ca. 6 minuter. Vänd efter halva tiden och håll regelbunden koll så de inte bränns!
6. Låt baconbitarna svalna på hushållspapper innan servering.

Tips! Servera din vegetariska bacon på exempelvis hamburgaren, till en sallad eller varför inte som snacks?

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more