Vegetariskt bacon
Ca. 10 baconbitar
Ingredienser:
2 rispapper
1 msk mörk soja
1 tsk paprikapulver
1,5 msk honung
1 msk olivolja
1 msk rökig grillolja
en nypa salt
———
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Klipp rispapperna i önskad baconstorlek.
3. Blanda alla ingredienser till marinaden.
4. Blötlägg rispappersbitarna tills de mjuknat något
5. Lägg baconbitarna på en bakpappersklädd ugnsplåt, pensla med marinaden och in i ugnen i ca. 6 minuter. Vänd efter halva tiden och håll regelbunden koll så de inte bränns!
6. Låt baconbitarna svalna på hushållspapper innan servering.
Tips! Servera din vegetariska bacon på exempelvis hamburgaren, till en sallad eller varför inte som snacks?
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED