Soya & sesamlax med sötpotatis
Ingredienser
4 laxkotletter eller laxfiléer med skinn à 150 g
MARINAD
½ röd chili, urkärnad och finhackad
½ citron, saft och rivet skal
1 lime, saft och rivet skal
2 msk Pearl River Bridge Dark soy sauce alternativt mushroom soya
2 msk olivolja
1 tsk salt
GRILLNING
1 msk sesamfrön
GRILLAD SÖTPOTATIS
2 stora sötpotatisar, ca 800 g
2 msk olivolja
½ citron, saften
Gör såhär:
- Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera minst två timmar i kylskåpet före tillagningen.
- Sätt ugnen på 225oC
- Lägg den marinerade laxen i en ugnssäker form. OBS! spara marinaden.
- Skrubba och skär sötpotatisen i cm stora skivor, pressa över citronsaften lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de känns mjuka.
- Sätt in laxen i ugnen i 125-150 o ca 20-25 min. Pensla laxen några gånger under tillagningen.
- Strö över sesamfröna på den färdiglagade laxen, TIPS! För en nötigare smak strö sesamfröna över laxen de sista fem minuterna i ugnen.
- Servera med en grönsallad.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED