Soya & sesamlax med sötpotatis

Ingredienser

4 laxkotletter eller laxfiléer med skinn à 150 g

MARINAD

½ röd chili, urkärnad och finhackad

½ citron, saft och rivet skal

1 lime, saft och rivet skal

2 msk Pearl River Bridge Dark soy sauce alternativt mushroom soya

2 msk olivolja

1 tsk salt

1 msk sweet chilisås

GRILLNING

1 msk sesamfrön

GRILLAD SÖTPOTATIS

2 stora sötpotatisar, ca 800 g

2 msk olivolja

½ citron, saften

 

Gör såhär:

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera minst två timmar i kylskåpet före tillagningen.
  2. Sätt ugnen på 225oC
  3. Lägg den marinerade laxen i en ugnssäker form. OBS! spara marinaden.
  4. Skrubba och skär sötpotatisen i cm stora skivor, pressa över citronsaften lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de känns mjuka.
  5. Sätt in laxen i ugnen i 125-150 o ca 20-25 min. Pensla laxen några gånger under tillagningen.
  6. Strö över sesamfröna på den färdiglagade laxen, TIPS! För en nötigare smak strö sesamfröna över laxen de sista fem minuterna i ugnen.
  7. Servera med en grönsallad.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more