Kryddiga vegobullar
4 portioner
Vegetariska ”köttbullar” med svarta bönor och pumpafrön som bas. Smaksatta med grönsaksfond, viltkrydda och soya. Servera med en god gräddsås eller med rödbetssallad på en klassisk köttbullsmacka?
Ingredienser
1 dl pumpakärnor
1 dl havregryn
0,5 dl ströbröd
1 gul lök
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Rosta pumpakärnorna lätt i stekpanna och mixa dem grovt. Mixa sedan havregryn och bönorna.
- Blanda bönmixen tillsammans med pumpakärnorna och ströbrödet. Finhacka löken och stek den gyllene. Blanda sedan i löken tillsammans med fond, soya och övriga kryddor. Låt smeten svälla ca. 5 minuter.
- Rulla smeten till bollar i valfri storlek, det blir ca. 20–25 stycken. Stek sedan bollarna i rapsolja på medelvärme. Låt dem få lite yta och genomstek sedan under ca. 10 minuter. Rör om regelbundet.
- Servera bollarna med dina favorittillbehör.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED