Kryddiga vegobullar

4 portioner

Vegetariska ”köttbullar” med svarta bönor och pumpafrön som bas. Smaksatta med grönsaksfond, viltkrydda och soya. Servera med en god gräddsås eller med rödbetssallad på en klassisk köttbullsmacka?

Ingredienser

5 dl kokta svarta bönor

1 dl pumpakärnor

1 dl havregryn

0,5 dl ströbröd

1 gul lök

1 msk grönsaksfond

2 tsk mushroom soya

2 tsk drömkrydda nordisk

Salt och peppar efter smak

Rapsolja

 


Gör så här:

  1. Rosta pumpakärnorna lätt i stekpanna och mixa dem grovt. Mixa sedan havregryn och bönorna.
  2. Blanda bönmixen tillsammans med pumpakärnorna och ströbrödet. Finhacka löken och stek den gyllene. Blanda sedan i löken tillsammans med fond, soya och övriga kryddor. Låt smeten svälla ca. 5 minuter.
  3. Rulla smeten till bollar i valfri storlek, det blir ca. 20–25 stycken. Stek sedan bollarna i rapsolja på medelvärme. Låt dem få lite yta och genomstek sedan under ca. 10 minuter. Rör om regelbundet.
  4. Servera bollarna med dina favorittillbehör.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer