Focaccia med oliver och soltorkade tomater
1 plåt
Ett frasigt och fluffigt matbröd med smaker från Medelhavet.
Ingredienser
1 paket färsk jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
4 msk honung
2 msk flingsalt
14 dl vetemjöl special
Garnering
Ca 0,5 dl svarta skivade oliver
Ca 0,5 dl soltorkade tomater
En kvist rosmarin
Olivolja
Salt
Gör så här:
- Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och salt i en bunke.
- Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg.
- Jäs degen till dubbel storlek i ca 35 minuter.
- Sätt ugnen på 240°c.
- Knåda ut degen i en långpanna med olivolja och salt i botten.
- Platta ut degen tills den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Gör några hål i degen med fingrarna och ringla över rikligt med olivolja. Strö på soltorkade tomater (strimlade), oliver, rosmarin och salt.
- Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, ca 10 minuter.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED