Focaccia med oliver och soltorkade tomater

1 plåt

Ett frasigt och fluffigt matbröd med smaker från Medelhavet.

Ingredienser

1 paket färsk jäst

6 dl ljummet vatten

1 dl olivolja

4 msk honung

2 msk flingsalt

14 dl vetemjöl special

 

Garnering

Ca 0,5 dl svarta skivade oliver

Ca 0,5 dl soltorkade tomater

En kvist rosmarin

Olivolja

Salt


Gör så här:

  1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och salt i en bunke.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i ca 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 240°c.
  5. Knåda ut degen i en långpanna med olivolja och salt i botten.
  6. Platta ut degen tills den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa i ca 30 minuter.
  7. Gör några hål i degen med fingrarna och ringla över rikligt med olivolja. Strö på soltorkade tomater (strimlade), oliver, rosmarin och salt.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, ca 10 minuter.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more