Favoriter

Favoriter

Leverans 1-2 dagar Fri frakt från 300kr

Focaccia med oliver och soltorkade tomater

1 plåt

Ett frasigt och fluffigt matbröd med smaker från Medelhavet.

Ingredienser

1 paket färsk jäst

6 dl ljummet vatten

1 dl olivolja

4 msk honung

2 msk flingsalt

14 dl vetemjöl special

 

Garnering

Ca 0,5 dl svarta skivade oliver

Ca 0,5 dl soltorkade tomater

En kvist rosmarin

Olivolja

Salt


Gör så här:

  1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och salt i en bunke.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i ca 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 240°c.
  5. Knåda ut degen i en långpanna med olivolja och salt i botten.
  6. Platta ut degen tills den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa i ca 30 minuter.
  7. Gör några hål i degen med fingrarna och ringla över rikligt med olivolja. Strö på soltorkade tomater (strimlade), oliver, rosmarin och salt.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, ca 10 minuter.