Mintchokladglass
Recept: www.baraenkakatill.se
Ingredienser ca 6 portioner:
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1,75 dl florsocker
2 äggvitor
2 tsk mintarom
100 g hackad choklad av valfri sort
Gör såhär:
Vispa grädden för sig. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en annan bunke, och vispa äggvitorna till fast skum i en tredje bunke. Rör ner mintaromen i äggsmeten. Mintarom brukar finnas i små miniatyrflaskor i bakavdelningen i matbutikerna. Rör ner grädden i äggsmeten, och rör till en jämn smet. Hacka chokladen och rör ner den. Rör försiktigt ner de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en frysbar form och frys i minst 6 timmar. Servera med fördel till Pärlans lakritskolasås som du värmer upp lite precis före servering.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED