Risplättar
Ca. 8 st
Släng inte överblivet ris – stek ihop ett gäng risplättar i stället! Perfekt som mellanmål, lika goda varma som kalla.
Ingredienser
5 dl kokt kallt ris (gärna ett klibbigt ris, ex. Jasmin)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, mjöl, grädde, salt, kardemumma och vaniljpulver.
- Blanda ned riset. Låt smeten svälla i ca. 10 minuter.
- Stek plättarna i stekpanna eller plättjärn på mellanhög värme. Låt steka tills de fått ordentligt med färg, ett par minuter på varje sida. Vänd försiktigt så de inte går sönder.
- Servera plättarna med exempelvis bär, sylt eller kanske med sirap och en klick grädde?
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED