Risplättar

Ca. 8 st

Släng inte överblivet ris – stek ihop ett gäng risplättar i stället! Perfekt som mellanmål, lika goda varma som kalla.

Ingredienser

5 dl kokt kallt ris (gärna ett klibbigt ris, ex. Jasmin)

1 dl matlagningsgrädde

2 msk vetemjöl

2 ägg

0,5 tsk salt


1 tsk kardemumma (kan uteslutas)

1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)


Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, mjöl, grädde, salt, kardemumma och vaniljpulver.
  2. Blanda ned riset. Låt smeten svälla i ca. 10 minuter.
  3. Stek plättarna i stekpanna eller plättjärn på mellanhög värme. Låt steka tills de fått ordentligt med färg, ett par minuter på varje sida. Vänd försiktigt så de inte går sönder.
  4. Servera plättarna med exempelvis bär, sylt eller kanske med sirap och en klick grädde?

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer