Krämig kokosglass

6 glasspinnar

Fantastiskt len och krämig glass med smak av kokos.

 

Ingredienser

400 ml kokosgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk

 

Garnering

200 g mörk blockchoklad

1 dl kokosflingor


Gör så här:

  1. Rör ihop kokosgrädden med den kondenserade mjölken.
  2. Fyll upp smeten i glassformar, ca 1 dl smet per glass. Du kan också fylla upp smeten i en frystålig bytta om du vill servera glassen i strut/bägare.
  3. Ställ in glassformarna i frysen i ca. 6 timmar.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad.
  5. Ta ut glassformarna ur frysen och lossa glasspinnarna. Detta görs enklast genom att spola hett vatten på glassformarna. Ös sedan på den smälta chokladen och sprinkla över kokosflingor.
  6. Servera direkt eller förvara i frysen.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer