Ljus kladdkaka med hallon och mangomousse

8–10 bitar

Ljuvlig kladdkaka smaksatt med hallon och toppad med krämig mangomousse. Dekorerad med blomsterströssel och mangobitar. En färgsprakande efterrätt för alla tillfällen!

 

Ingredienser

Kladdkaka

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

100 gram smör

2 ägg

Ca. 150 g hallon (frysta eller färska)

 

Mangomousse

400 ml Katoz kokosgrädde

250 g mango (färsk eller fryst som fått tina)

2 tsk florsocker

0,5 tsk vaniljpulver

 

Blomsterströssel Sol & Strand


Gör så här:

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda ner det smälta smöret.
  4. Tillsätt vetemjöl och hallon. Spara gärna några hallon till garnering. Rör ihop till en klumpfri smet. Vispa ej!
  5. Stjälp upp smeten i en smord eller bakplåtsklädd form, ca. 22 cm i diameter. Strö på resten av hallonen och låt kladdkakan gräddas i ca. 20 minuter. Anpassa tiden efter hur kladdig/fast du vill ha din kaka.
  6. Låt kakan svalna helt.

 

Mangomousse

  1. Mixa 2/3 av mangon och vaniljpulver till en puré.
  2. Vispa kokosgrädden med florsockret.
  3. Blanda purén tillsammans med kokosgrädden.
  4. Smeta sedan ut moussen på den kalla kladdkakan. Dekorera med blomsterströssel och resterande hallon och mango.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer