Ljus kladdkaka med hallon och mangomousse
8–10 bitar
Ljuvlig kladdkaka smaksatt med hallon och toppad med krämig mangomousse. Dekorerad med blomsterströssel och mangobitar. En färgsprakande efterrätt för alla tillfällen!
Ingredienser
Kladdkaka
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
100 gram smör
2 ägg
Ca. 150 g hallon (frysta eller färska)
Mangomousse
250 g mango (färsk eller fryst som fått tina)
2 tsk florsocker
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda ner det smälta smöret.
- Tillsätt vetemjöl och hallon. Spara gärna några hallon till garnering. Rör ihop till en klumpfri smet. Vispa ej!
- Stjälp upp smeten i en smord eller bakplåtsklädd form, ca. 22 cm i diameter. Strö på resten av hallonen och låt kladdkakan gräddas i ca. 20 minuter. Anpassa tiden efter hur kladdig/fast du vill ha din kaka.
- Låt kakan svalna helt.
Mangomousse
- Mixa 2/3 av mangon och vaniljpulver till en puré.
- Vispa kokosgrädden med florsockret.
- Blanda purén tillsammans med kokosgrädden.
- Smeta sedan ut moussen på den kalla kladdkakan. Dekorera med blomsterströssel och resterande hallon och mango.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED