Glutenfri färspaj

6 portioner

En riktigt matig paj med glutenfritt skal gjort på kikärtor. Servera gärna med en fräsch sallad för maxad smakupplevelse.

Ingredienser

Pajskal

9 dl kikärtor (3 burkar á 400 g)

4 msk majsstärkelse

3 ägg

Salt och peppar

 

Fyllning

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

600 g valfri färs

8 st kalamataoliver

8 st soltorkade tomater

4 kuber fryst spenat

2 dl riven ost

 

Äggstanning

3 ägg

4 dl grädde

Salt

Peppar

Vitlökspulver

Pizzakrydda


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa kikärtorna tillsammans med ägg, majsstärkelse och kryddor. Låt smeten svälla 5 minuter innan den breds ut i en springform (ca. ø26 cm). Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Hacka löken och stek tillsammans med färsen. Skiva oliver och soltorkade tomater. Blanda i färsen tillsammans med spenaten. Häll ner blandningen i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, ost, grädde och kryddor. Häll stanningen över färsblandningen. Låt pajen gräddas ca. 35 minuter tills den fått fin färg.
  5. Låt svalna något innan servering.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer