Glutenfri färspaj
6 portioner
En riktigt matig paj med glutenfritt skal gjort på kikärtor. Servera gärna med en fräsch sallad för maxad smakupplevelse.
Ingredienser
Pajskal
9 dl kikärtor (3 burkar á 400 g)
4 msk majsstärkelse
3 ägg
Salt och peppar
Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g valfri färs
8 st kalamataoliver
4 kuber fryst spenat
2 dl riven ost
Äggstanning
3 ägg
4 dl grädde
Salt
Peppar
Vitlökspulver
Pizzakrydda
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Mixa kikärtorna tillsammans med ägg, majsstärkelse och kryddor. Låt smeten svälla 5 minuter innan den breds ut i en springform (ca. ø26 cm). Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Hacka löken och stek tillsammans med färsen. Skiva oliver och soltorkade tomater. Blanda i färsen tillsammans med spenaten. Häll ner blandningen i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, ost, grädde och kryddor. Häll stanningen över färsblandningen. Låt pajen gräddas ca. 35 minuter tills den fått fin färg.
- Låt svalna något innan servering.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED