Chimichurri

Recept: www.baraenkakatill.se

Ca. 4 portioner kött

Ingredienser

1 kruka färsk timjan

1 kruka färsk persilja

1 röd chilifrukt

2 vitlöksklyftor

0,5 dl olivolja från Add Wise/Matkompaniet

ca 1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

———

flankstek

 

Gör såhär:

Hacka timjan, persilja och chilifrukt och lägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftor och rör ner olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna chimichurrin stå framme ett tag och stå till sig, och smaka sedan av med eventuellt mer salt och peppar. Grilla flanksteken, låt vila i aluminiumfolie några minuter innan du skär den i sneda bitar, och skeda sedan över chimichurri.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more