Tessas höstgryta

4 portioner

Ett härligt långkok som får sin goda smak av bland annat ekologisk äppelmust och svenska äpplen. Detta är det vinnande receptet från Matkompaniets recepttävling som anordnades i samband med Menigos och Martin & Serveras höstmässor 2018. Receptkreatör är Therése Karlsson på Hagadals förskola i Tranås.

Ingredienser

500 g grytbitar av fläsk

2 äpplen (gärna svenska)

275 ml Naturfrisk äppelmust EKO (1 flaska)

 1 gul lök

1,5 msk Fantasty köttbuljongpulver

0,5 tsk vitpepparkorn

2-3 dl vatten

Salt

Smör att steka i

 

1 kg potatis

500 g morötter

———

Gör så här:

  1. Bryn grytbitarna i smör.
  2. Klyfta lök och äpplen till önskad storlek.
  3. Lägg grytbitar, lök, äppelbitar, vitpepparkorn, köttbuljong, äppelmust och vatten i en gryta.
  4. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka under lock på svag värme i 1–2 timmar tills köttet är mört.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och morötter.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more