Tessas höstgryta
4 portioner
Ett härligt långkok som får sin goda smak av bland annat ekologisk äppelmust och svenska äpplen. Detta är det vinnande receptet från Matkompaniets recepttävling som anordnades i samband med Menigos och Martin & Serveras höstmässor 2018. Receptkreatör är Therése Karlsson på Hagadals förskola i Tranås.
Ingredienser
500 g grytbitar av fläsk
2 äpplen (gärna svenska)
275 ml Naturfrisk äppelmust EKO (1 flaska)
1 gul lök
1,5 msk Fantasty köttbuljongpulver
0,5 tsk vitpepparkorn
2-3 dl vatten
Salt
Smör att steka i
1 kg potatis
500 g morötter
———
Gör så här:
- Bryn grytbitarna i smör.
- Klyfta lök och äpplen till önskad storlek.
- Lägg grytbitar, lök, äppelbitar, vitpepparkorn, köttbuljong, äppelmust och vatten i en gryta.
- Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka under lock på svag värme i 1–2 timmar tills köttet är mört.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och morötter.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED