Ananaspaj med en twist
6 bitar
En smarrig efterrättspaj med tropiska smaker! Denna ananaspaj får en extra god smak då den innehåller en hint av kokos och rom.
Ingredienser
Pajskal:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche (filmjölk funkar också)
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
1 burk (235 g) Hafi sylt ananas, kokos & rom
500 g krossad ananas (avrunnen)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°c.
- Blanda smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en smidig deg, använd gärna matberedare. Tryck ut smeten i en pajform (ca. 24 cm i diameter)
- Rör ihop crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Blanda sedan i sylten och den avrunna ananasen.
- Häll sedan fyllningen i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen ca. 45 minuter.
Låt pajen svalna något och servera sedan med en klick kokosgrädde.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED