Ananaspaj med en twist

6 bitar

En smarrig efterrättspaj med tropiska smaker! Denna ananaspaj får en extra god smak då den innehåller en hint av kokos och rom.

Ingredienser

Pajskal:

150 g smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning:

1 ägg

2 dl crème fraiche (filmjölk funkar också)

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

1 burk (235 g) Hafi sylt ananas, kokos & rom

500 g krossad ananas (avrunnen)


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°c.
  2. Blanda smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en smidig deg, använd gärna matberedare. Tryck ut smeten i en pajform (ca. 24 cm i diameter)
  3. Rör ihop crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Blanda sedan i sylten och den avrunna ananasen.
  4. Häll sedan fyllningen i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen ca. 45 minuter.

 Låt pajen svalna något och servera sedan med en klick kokosgrädde.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer