Kladdkaka med brynt smör och salt choklad
Ingredienser
100 g brynt smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 rågade tsk vaniljsocker
100 g choklad med havssalt – ekologisk från Malmö Chokladfabrik
Gör såhär:
Bryn smöret. Först kokar det och fräser, sedan tystnar det och stiger i form av ett ljust skum. Då börjar det bli klart. Rör om noga och häll över i en tillbringare så det kommer bort från värmen och brynprocessen upphör. (För mer ingående instruktioner, läs om hur man bryner smör här.) Rör ihop ägg och socker, det behövs inte vispas. Blanda de torra ingredienserna och rör ner även dem. Häll i det brynta smöret och rör till en jämn smet. Grovhacka chokladen och rör i den också. Klä en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten däri. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 16 min, den ska vara lite lös och vaggig i mitten så att det blir en kladdig kladdkaka. Låt svalna, och servera helst kylskåpskall ihop med vispad grädde.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED