Soyawokade nudlar med grönsaker

Ingredienser

1 pkt ägg- eller spenatnudlar

1 tsk sesamolja

1 burk konserverade wokgrönsaker

1 påse färsk spenat

5 st röd paprika

1 klyfta vitlök

1 msk mushroomsoya

1 klyfta hackad vitlök

10 cm purjolök

2 msk woksås

salt & peppar

2 msk vegetabilisk olja att steka i

Gör såhär:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över för att de inte ska klibba ihop.
  2. Öppna burken med wokgrönsaker och skölj i kallt vatten. Låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp en wok- eller stekpanna och tillsätt lite av oljan och vitlöken. Fräs grönsakerna cirka 2 minuter, salta och peppra lätt över. Tillsätt mushroomsoja och woksås under omrörning. Ta upp och lägg i en skål.
  4. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna. Blanda väl och smaka av. Servera de wokade nudlarna till grillat med till exempel sweet chilisås och hoisinsås.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more