Blommig chokladcrème med vispgrädde
Ingredienser:
100 g choklad med 50-70% kakaohalt, gärna Esmeralda från Malmö Chokladfabrik
3 äggulor
2,5 msk strösocker
1 liten nypa salt
1 dl mjölk
1,75 dl grädde
0,5 vaniljstång
Gör såhär:
2 dl vispad grädde till servering
Lite riven choklad till servering
Blomsterströssel till garnering
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Rör samman äggulor, socker och salt i en annan bunke. Mät upp mjölk och grädde i en kastrull, snitta upp en halv vaniljstång och lägg ner både stång och frön. Låt koka upp, fiska sedan upp och släng stången. Häll ner den varma gräddmjölken i äggbunken under handvispning, och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen igen. Sätt tillbaka kastrullen på plattan igen, men sänk värmen, och rör om hela tiden med en handvisp tills blandningen tjocknat. Den ska inte koka. Häll sedan ner kastrullens innehåll i bunken med hackad choklad. Rör om, låt stå någon minut, och vispa sedan slätt för hand. Häll i formar och ställ in i kylen i minst 2 timmar före servering, gärna över en natt. Garnera med vispad grädde och lite riven choklad på toppen, samt blomsterströssel.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED