Saftig banankaka

Ca. 15 bitar

Släng inte övermogna bananer – baka i stället denna saftiga banankaka. Kanel och havssalt bidrar med det lilla extra. Testa gärna att servera direkt från ugnen med en klick vaniljglass!

 

Ingredienser

0,5 dl mjölk

2 ägg

75 g smör

1 dl socker (valfritt)

3 övermogna bananer

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel

Havssalt


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca. 1,5 liter.
  2. Smält smöret och häll i mjölken.
  3. Mosa 2 av 3 bananer och vispa ihop med ägg och ev. socker.
  4. Rör ihop mjöl, kanel och bakpulver och häll i äggblandningen.
  5. Tillsätt mjölkblandningen och blanda ordentligt. Stjälp upp smeten i formen.
  6. Dela den sparade bananen på längden och lägg ovanpå smeten med snittytan uppåt. Strössla på en nypa havssalt.
  7. Grädda kakan längst ned i ugnen ca. 50 minuter.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer