Tonfisksallad med ris och mâche

4 portioner

En matig och smarrig tonfisksallad – perfekt som lunchlåda eller picknickmat. Servera gärna med dressing och hårdkokta ägg.

 

Ingredienser

2 burkar tonfisk i vatten (á 160 g)

3 dl kokt ris

65 g Mâchesallat (1 påse)

3 salladslökar

250 g körsbärstomater (1 ask)

2 dl majs

1 röd paprika

 

Till servering

4 hårdkokta ägg


Dressing

1 dl crème fraîche

2 msk majonnäs

2 msk sweet chilisås

Salt

Svartpeppar

 


Gör så här:

  1. Koka äggen och riset enligt anvisningarna. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och skär grönsakerna i bitar.
  4. Låt tonfisken rinna av och dela bitarna till önskad storlek.
  5. Blanda tonfisken, riset och grönsakerna i en skål. Skala och dela äggen och lägg på toppen.
  6. Servera salladen tillsammans med dressingen.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer