Tonfisksallad med ris och mâche
4 portioner
En matig och smarrig tonfisksallad – perfekt som lunchlåda eller picknickmat. Servera gärna med dressing och hårdkokta ägg.
Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten (á 160 g)
65 g Mâchesallat (1 påse)
3 salladslökar
250 g körsbärstomater (1 ask)
1 röd paprika
Till servering
4 hårdkokta ägg
Dressing
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Koka äggen och riset enligt anvisningarna. Låt svalna.
- Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
- Skölj och skär grönsakerna i bitar.
- Låt tonfisken rinna av och dela bitarna till önskad storlek.
- Blanda tonfisken, riset och grönsakerna i en skål. Skala och dela äggen och lägg på toppen.
- Servera salladen tillsammans med dressingen.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED