SNÖBOLLSTRYFFLAR MED VIT CHOKLAD OCH KOKOS
Ca. 24 stycken
Ingredienser
425 g Fantasty vit blockchoklad
40 g glykossirap
1 dl vispgrädde
Ev. rivet skal av 1 lime
Att rulla i
75 g Fantasty vit blockchoklad
1,5 dl riven kokos
Gör så här:
- Hacka den vita chokladen till tryfflarna och lägg i en bunke. Koka upp glykossirap tillsammans med vispgrädde. Häll blandningen över chokladen och rör om ordentligt tills all choklad har smält. Blanda eventuellt i rivet limeskal för en härlig smakbrytning. Täck sedan bunken med plastfilm och låt stå i kylen minst sex timmar.
- Ta ut chokladblandningen från kylen och forma till små bollar och lägg upp på ett fat. Låt stå i kylen ca. 30 minuter.
- Hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad. Häll upp kokosen på ett fat. Lägg lite av den smälta chokladen i handen och rulla sedan bollarna så de blir täckta av ett tunt lager choklad. Rulla sedan bollen i kokos.
Om det mot förmodan skulle bli några snöbollar över förvaras dessa i kylskåp!
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED