Dadelbollar

Ca. 10 st

Ett spännande och något hälsosammare alternativ till klassiska chokladbollar! Sötade med färska dadlar och rullade i blomsterströssel.

Ingredienser

8 färska dadlar

2 dl havregryn

0,5 dl solroskärnor

2 msk kakao

0,5 dl kokosolja

1-2 msk kaffe/vatten

En nypa salt

Valfritt blomsterströssel från ADD:WISE


Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer eller matberedare.
  2. Mixa dadlarna med havregryn och kaffe eller vatten.
  3. Tillsätt solroskärnor, kakao, kokosolja och salt. Mixa till en formbar smet.
  4. Forma smeten till bollar och rulla i blomsterströssel. Förvara dadelbollarna i kylen i några dagar.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer