Rabarbermojito, en stor drink:
0,75 dl ekologisk rabarber-&vaniljlemonad från Add Wise
0,5 lime
2 kvistar mynta
0,5 dl ljus rom
isbitar
1 dl ekologisk rabarbersoda rån Naturfrisk
Små rabarberstjälkar till garnering
- Mät upp lemonaden i en shaker. Skär en lime i 4 klyftor, (2 klyftor blir över, förslagsvis till en drink till) och pressa ner saften från en klyfta i shakern.
- Lägg ner en kvist mynta och tillsätt rom. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träsked så att myntan sätter lite smak. Häll ner några isbitar i shakern och skaka.
- Sila ner vätskan i ett stort glas, och fyll upp med så mycket rabarbersoda du önskar. Mängden beror på hur stark du vill ha drinken. Garnera med en limeklyfta och en myntakvist. Stick gärna ner 1-2 späda små rabarberstjälkar i drinken, ifall du har tillgång till några.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED