Kantarellmackor 2.0

4 st.

Varma mackor toppade med krämig kantarellstuvning och ett smakrikt lager Västerbottenost.

 

Ingredienser

4 skivor toastbröd

3 burkar Fantasty kantareller (570 g)

1 gul lök

2,5 dl grädde

1 msk vetemjöl

1 msk smör

2 dl riven Västerbottenost eller annan smakrik ost

Salt

Peppar


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Sila och skölj kantarellerna.
  3. Fräs svampen i smöret tills ev. vätska ångats bort. Tillsätt finhackad lök och fräs ett par minuter. Spara gärna några svampar till garnering.
  4. Strö över mjölet och häll på grädden, låt koka ihop ett par minuter. Salta och peppra efter smak.
  5. Lägg toastbröden på en plåt. Fördela stuvningen över toastbröden och toppa med den rivna osten.
  6. Gratinera mackorna i ugnen cirka 10–15 minuter.
  7. Garnera mackorna med de sparade kantarellerna. Servera genast, gärna med en fräsch sallad.

 

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på Läs mer..

Läs mer