Kantarellmackor 2.0
4 st.
Varma mackor toppade med krämig kantarellstuvning och ett smakrikt lager Västerbottenost.
Ingredienser
4 skivor toastbröd
3 burkar Fantasty kantareller (570 g)
1 gul lök
2,5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk smör
2 dl riven Västerbottenost eller annan smakrik ost
Salt
Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Sila och skölj kantarellerna.
- Fräs svampen i smöret tills ev. vätska ångats bort. Tillsätt finhackad lök och fräs ett par minuter. Spara gärna några svampar till garnering.
- Strö över mjölet och häll på grädden, låt koka ihop ett par minuter. Salta och peppra efter smak.
- Lägg toastbröden på en plåt. Fördela stuvningen över toastbröden och toppa med den rivna osten.
- Gratinera mackorna i ugnen cirka 10–15 minuter.
- Garnera mackorna med de sparade kantarellerna. Servera genast, gärna med en fräsch sallad.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED