Gräddglass med lakrits med hallonsås 

Recept från www.bakasockerfritt.se

2 äggulor
50 gram smör
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk sockerersättning
1-2 tsk Lakritspulver från Kalabrien (Haupt Lakrits)

Hallonsås:
100 gram hallon, frysta
1 msk Ljunghonung från Nasseröds bigårdar
ev. ½ msk chiafrö

  1. Smält smöret. Blanda äggula tillsammans med sockerersättning med elvisp. Tillsätt grädde och vispa tills det blir lite fluffigt i konsistensen. Tillsätt därefter även smör, mjölk och lakritspulver.
  2. Häll smeten i en eller två glassmaskiner och fortsätt enligt glassmaskinens anvisningar. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.
  3. Hallonsås: Koka upp hallonen. Tillsätt därefter honung och eventuellt chiafrö. Låt stå kallt. Fördela hallonsåsen över glassen vid servering.

    Dekorera gärna med blomsterströssel "Kärlek" från ADD:WISE!
Glass med lakritspulver

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more