Gräddglass med lakrits med hallonsås
Recept från www.bakasockerfritt.se
2 äggulor
50 gram smör
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk sockerersättning
1-2 tsk Lakritspulver från Kalabrien (Haupt Lakrits)
Hallonsås:
100 gram hallon, frysta
1 msk Ljunghonung från Nasseröds bigårdar
ev. ½ msk chiafrö
- Smält smöret. Blanda äggula tillsammans med sockerersättning med elvisp. Tillsätt grädde och vispa tills det blir lite fluffigt i konsistensen. Tillsätt därefter även smör, mjölk och lakritspulver.
- Häll smeten i en eller två glassmaskiner och fortsätt enligt glassmaskinens anvisningar. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.
- Hallonsås: Koka upp hallonen. Tillsätt därefter honung och eventuellt chiafrö. Låt stå kallt. Fördela hallonsåsen över glassen vid servering.
Dekorera gärna med blomsterströssel "Kärlek" från ADD:WISE!
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED