Mjölk- och glutenfri citruskola
Ca. 40 st
Ljuvlig kola smaksatt med skal från lime och clementin. Dessutom mjölk- och glutenfri så att fler kan njuta av dem. Variera gärna smaksättningen efter vad just du gillar – kanske rivet apelsinskal eller några nypor flingsalt?
Ingredienser
75 gram mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljpulver
2,5 dl mjölkfri vispgrädde, t.ex. av soja eller havre
Rivet skal från 3 små citrusfrukter (gärna ekologiska), vi använde två lime och en clementin
0,5 krm salt
Gör så här:
- Rör ihop och koka upp ingredienserna, förutom citrusskalen, i en tjockbottnad kastrull.
- När det börjat koka, sänk värmen till medelhög och låt kolan koka tills den nått 125 grader, det tar ca. 30-40 minuter. Har du ingen termometer kan du göra ett klassiskt kulprov.
- Ta kastrullen från plattan och blanda ner de rivna citrusskalen.
- Häll smeten i en bakpappersklädd form på ca 25 x 16 cm. Låt kolan stelna i rumstemperatur innan du skär den i bitar av önskad storlek. Rulla in dem i bakplåtspapper och förvara svalt. De håller sig upp till en månad i rumstemperatur.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED