Soya & sesammarinerad kycklingfilé
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
MARINAD
2 st vitlök, pressade klyftor
1 msk ingefära, riven färsk
3 msk honung, flytande
2 msk sesamfrö
TILL STEKNING
2 msk sesamfrö
SALLAD
Exempelvis ruccola, mache, isbergs- och spenatsallad
½ st rödlök, i tunna klyftor
½ st gurka, skivad
1 st röd paprika
1 ask cocktailtomater, halverade
150 g oliver
200 g fetaost, i tärningar
Gör såhär:
- Kycklingen marineras 1 dygn innan den steks och serveras kall
- Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal i en kastrull. Vispa ner soya. Smula ner buljongtärningen, tillsätt sesamfrö. Låt koka 5 min, sedan kallna.
- Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll på den kalla marinaden och låt marinera 1-2 dygn i kylen.
- Sätt ugnen på 200°. Lyft upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av. Lägg filéerna i en långpanna, strö över sesamfrö och grillkrydda och stek i mitten av ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 65°. Låt dem kallna på plåten.
- Blanda ihop salladen.
- Skär upp kycklingfiléerna och lägg dem på salladen. Droppa gärna över stekskyn från kycklingarna.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED