Soya & sesammarinerad kycklingfilé

Ingredienser

1 kg kycklingfilé

MARINAD

2 st vitlök, pressade klyftor

1 msk ingefära, riven färsk

3 msk honung, flytande

1 msk sambal oelek

1 dl PRB ljus japansk soya

2 msk sesamfrö

1 msk kycklingfond

TILL STEKNING

2 msk sesamfrö

SALLAD

Exempelvis ruccola, mache, isbergs- och spenatsallad

½ st rödlök, i tunna klyftor

½ st gurka, skivad

1 st röd paprika

1 ask cocktailtomater, halverade

150 g oliver

200 g fetaost, i tärningar

Gör såhär:

  1. Kycklingen marineras 1 dygn innan den steks och serveras kall
  2. Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal i en kastrull. Vispa ner soya. Smula ner buljongtärningen, tillsätt sesamfrö. Låt koka 5 min, sedan kallna.
  3. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll på den kalla marinaden och låt marinera 1-2 dygn i kylen.
  4. Sätt ugnen på 200°. Lyft upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av. Lägg filéerna i en långpanna, strö över sesamfrö och grillkrydda och stek i mitten av ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 65°. Låt dem kallna på plåten.
  5. Blanda ihop salladen.
  6. Skär upp kycklingfiléerna och lägg dem på salladen. Droppa gärna över stekskyn från kycklingarna.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more