Favoriter

Favoriter

Leverans 1-2 dagar Fri frakt från 300kr

Saftig banankaka

Ca. 15 bitar

Släng inte övermogna bananer – baka i stället denna saftiga banankaka. Kanel och havssalt bidrar med det lilla extra. Testa gärna att servera direkt från ugnen med en klick vaniljglass!

 

Ingredienser

0,5 dl mjölk

2 ägg

75 g smör

1 dl socker (valfritt)

3 övermogna bananer

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel

Havssalt


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca. 1,5 liter.
  2. Smält smöret och häll i mjölken.
  3. Mosa 2 av 3 bananer och vispa ihop med ägg och ev. socker.
  4. Rör ihop mjöl, kanel och bakpulver och häll i äggblandningen.
  5. Tillsätt mjölkblandningen och blanda ordentligt. Stjälp upp smeten i formen.
  6. Dela den sparade bananen på längden och lägg ovanpå smeten med snittytan uppåt. Strössla på en nypa havssalt.
  7. Grädda kakan längst ned i ugnen ca. 50 minuter.