Favoriter

Favoriter

Leverans 1-2 dagar Fri frakt från 300kr

Tonfisksallad med ris och mâche

4 portioner

En matig och smarrig tonfisksallad – perfekt som lunchlåda eller picknickmat. Servera gärna med dressing och hårdkokta ägg.

 

Ingredienser

2 burkar tonfisk i vatten (á 160 g)

3 dl kokt ris

65 g Mâchesallat (1 påse)

3 salladslökar

250 g körsbärstomater (1 ask)

2 dl majs

1 röd paprika

 

Till servering

4 hårdkokta ägg


Dressing

1 dl crème fraîche

2 msk majonnäs

2 msk sweet chilisås

Salt

Svartpeppar

 


Gör så här:

  1. Koka äggen och riset enligt anvisningarna. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och skär grönsakerna i bitar.
  4. Låt tonfisken rinna av och dela bitarna till önskad storlek.
  5. Blanda tonfisken, riset och grönsakerna i en skål. Skala och dela äggen och lägg på toppen.
  6. Servera salladen tillsammans med dressingen.