Favoriter

Favoriter

Leverans 1-2 dagar Fri frakt från 300kr

Glutenfri färspaj

6 portioner

En riktigt matig paj med glutenfritt skal gjort på kikärtor. Servera gärna med en fräsch sallad för maxad smakupplevelse.

Ingredienser

Pajskal

9 dl kikärtor (3 burkar á 400 g)

4 msk majsstärkelse

3 ägg

Salt och peppar

 

Fyllning

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

600 g valfri färs

8 st kalamataoliver

8 st soltorkade tomater

4 kuber fryst spenat

2 dl riven ost

 

Äggstanning

3 ägg

4 dl grädde

Salt

Peppar

Vitlökspulver

Pizzakrydda


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa kikärtorna tillsammans med ägg, majsstärkelse och kryddor. Låt smeten svälla 5 minuter innan den breds ut i en springform (ca. ø26 cm). Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Hacka löken och stek tillsammans med färsen. Skiva oliver och soltorkade tomater. Blanda i färsen tillsammans med spenaten. Häll ner blandningen i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, ost, grädde och kryddor. Häll stanningen över färsblandningen. Låt pajen gräddas ca. 35 minuter tills den fått fin färg.
  5. Låt svalna något innan servering.