Saftig banankaka
Ca. 15 bitar
Släng inte övermogna bananer – baka i stället denna saftiga banankaka. Kanel och havssalt bidrar med det lilla extra. Testa gärna att servera direkt från ugnen med en klick vaniljglass!
Ingredienser
0,5 dl mjölk
2 ägg
75 g smör
1 dl socker (valfritt)
3 övermogna bananer
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca. 1,5 liter.
- Smält smöret och häll i mjölken.
- Mosa 2 av 3 bananer och vispa ihop med ägg och ev. socker.
- Rör ihop mjöl, kanel och bakpulver och häll i äggblandningen.
- Tillsätt mjölkblandningen och blanda ordentligt. Stjälp upp smeten i formen.
- Dela den sparade bananen på längden och lägg ovanpå smeten med snittytan uppåt. Strössla på en nypa havssalt.
- Grädda kakan längst ned i ugnen ca. 50 minuter.
MATKOMPANIET
MATGÅVOR
BETALA TRYGGT MED
LEVERANSER MED