Soya & sesammarinerad kycklingfilé

Ingredienser

1 kg kycklingfilé

MARINAD

2 st vitlök, pressade klyftor

1 msk ingefära, riven färsk

3 msk honung, flytande

1 msk sambal oelek

1 dl PRB ljus japansk soya

2 msk sesamfrö

1 msk kycklingfond

TILL STEKNING

2 msk sesamfrö

SALLAD

Exempelvis ruccola, mache, isbergs- och spenatsallad

½ st rödlök, i tunna klyftor

½ st gurka, skivad

1 st röd paprika

1 ask cocktailtomater, halverade

150 g oliver

200 g fetaost, i tärningar

Gör såhär:

  1. Kycklingen marineras 1 dygn innan den steks och serveras kall
  2. Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal i en kastrull. Vispa ner soya. Smula ner buljongtärningen, tillsätt sesamfrö. Låt koka 5 min, sedan kallna.
  3. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll på den kalla marinaden och låt marinera 1-2 dygn i kylen.
  4. Sätt ugnen på 200°. Lyft upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av. Lägg filéerna i en långpanna, strö över sesamfrö och grillkrydda och stek i mitten av ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 65°. Låt dem kallna på plåten.
  5. Blanda ihop salladen.
  6. Skär upp kycklingfiléerna och lägg dem på salladen. Droppa gärna över stekskyn från kycklingarna.

Godkän våra cookies(kakor).

Learn More