Soya & sesamlax med sötpotatis

Ingredienser

4 laxkotletter eller laxfiléer med skinn à 150 g

MARINAD

½ röd chili, urkärnad och finhackad

½ citron, saft och rivet skal

1 lime, saft och rivet skal

2 msk Pearl River Bridge Dark soy sauce alternativt mushroom soya

2 msk olivolja

1 tsk salt

1 msk sweet chilisås

GRILLNING

1 msk sesamfrön

GRILLAD SÖTPOTATIS

2 stora sötpotatisar, ca 800 g

2 msk olivolja

½ citron, saften

 

Gör såhär:

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera minst två timmar i kylskåpet före tillagningen.
  2. Sätt ugnen på 225oC
  3. Lägg den marinerade laxen i en ugnssäker form. OBS! spara marinaden.
  4. Skrubba och skär sötpotatisen i cm stora skivor, pressa över citronsaften lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de känns mjuka.
  5. Sätt in laxen i ugnen i 125-150 o ca 20-25 min. Pensla laxen några gånger under tillagningen.
  6. Strö över sesamfröna på den färdiglagade laxen, TIPS! För en nötigare smak strö sesamfröna över laxen de sista fem minuterna i ugnen.
  7. Servera med en grönsallad.

Godkän våra cookies(kakor).

Learn More