Sockerkaka med kardemumma och blåbär

10 bitar

En klassisk sockerkaka smaksatt med kardemumma och torkade blåbär.

Ingredienser

75 g smör

1 dl mjölk

2 ägg

2 dl ADD:WISE dessertkrydda Blåbär & Kardemumma (innehåller råsocker som sötar kakan)

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
  4. Vispa ihop ägg och dessertkrydda ljust och pösigt. Använd gärna elvisp.
  5. Blanda i vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Blanda sedan i mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

 

Låt kakan svalna. Skär sedan upp i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar. Dekorera gärna med blomsterströssel från ADD:WISE.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more