SNÖBOLLSTRYFFLAR MED VIT CHOKLAD OCH KOKOS

Ca. 24 stycken

Ingredienser

425 g Fantasty vit blockchoklad

40 g glykossirap

1 dl vispgrädde

 

Ev. rivet skal av 1 lime


Att rulla i

75 g Fantasty vit blockchoklad

1,5 dl riven kokos

 

Gör så här:

  1. Hacka den vita chokladen till tryfflarna och lägg i en bunke. Koka upp glykossirap tillsammans med vispgrädde. Häll blandningen över chokladen och rör om ordentligt tills all choklad har smält. Blanda eventuellt i rivet limeskal för en härlig smakbrytning.  Täck sedan bunken med plastfilm och låt stå i kylen minst sex timmar.
  2. Ta ut chokladblandningen från kylen och forma till små bollar och lägg upp på ett fat. Låt stå i kylen ca. 30 minuter.
  3. Hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad. Häll upp kokosen på ett fat. Lägg lite av den smälta chokladen i handen och rulla sedan bollarna så de blir täckta av ett tunt lager choklad. Rulla sedan bollen i kokos.

    Om det mot förmodan skulle bli några snöbollar över förvaras dessa i kylskåp!

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more