Mintchokladglass

Recept: www.baraenkakatill.se

Ingredienser ca 6 portioner:

4 dl vispgrädde

4 äggulor

1,75 dl florsocker

2 äggvitor

2 tsk mintarom

100 g hackad choklad av valfri sort

 

Gör såhär:

Vispa grädden för sig. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en annan bunke, och vispa äggvitorna till fast skum i en tredje bunke. Rör ner mintaromen i äggsmeten. Mintarom brukar finnas i små miniatyrflaskor i bakavdelningen i matbutikerna. Rör ner grädden i äggsmeten, och rör till en jämn smet. Hacka chokladen och rör ner den. Rör försiktigt ner de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en frysbar form och frys i minst 6 timmar. Servera med fördel till Pärlans lakritskolasås som du värmer upp lite precis före servering.

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen gå till vår cookie-sida. Fortsatt navigation i siten innebär att du accepterar vår cookiepolicy.