Cornflakespanerad lax (med ångade grönsaker)

(4 portioner)


Ingredienser

4 laxfiléer
100 g EASIS Corn Flakes
salt och peppar
2 msk margarin/smör

Grönsaker:
En hel broccoli
2 st fänkål
Ett knippe sparris

Sås
6 st schalottenlökar
3 dl vinäger
50g margarin/smör
salt och peppar

Gör så här:
1. Lägg Corn Flakes på ett fat och vänd laxen där i.
2. Värm fettet i en stekpanna och stek den panerade fisken tills den är gyllenbrun och knaprig på båda sidor.
3. Gör i ordning grönsakerna och ånga dem kort, så att de fortfarande "al dente".
4. Hacka schalottenlöken fint.
5. Ta vinäger och hackad lök i en liten kastrull och koka i några minuter.
6. Tillsätt margarin/smör och krydda med salt och peppar. Häll såsen över fisken och grönsaker.
Tips: Cornflakes-panering kan också användas på kyckling.
 
Näringsinnehåll per 100g
Energi: 500kJ/120 kcal
Fett: 6,4g
Kolhydrater: 6,3g
- varav sockerarter: 1,3g
Kostfibrer: 1,8g
Protein: 8,4g
Salt: 0,09g

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen klicka på learn more.

Learn more