Champinjonsoppa med smör & soyafrästa champinjoner

Ingredienser

1 morot i tunna skivor

3 st burkar konserverade champinjoner i skivor (ca 3x150g avr. Vikt)

1 st stor gul lök, grovhackad

1 st vitlök, krossad

1 st svampbuljong (1 st tärning eller 1 msk fond)

2 msk kycklingfond

1 ½ msk mörk soya (mushroom eller ekologisk)

1 ½ dl vitt vin

1 L vatten

2 dl grädde

Svartpeppar

20 st champinjoner, grovhackade

50 g smör

1 ½ msk ljus soya (japansk, ekologisk eller glutenfri)

Färsk timjan

 

Gör såhär:

  1. Börja med att skiva moroten väldigt tunt och sprid ut den på en ugnsplåt och pensla med olja, rosta dem i ugnen på ca 225 grader i ca 10-15 min
  2. Fräs lök och vitlök i smör tills det blir mjukt i en stor vid kastrull
  3. Häll sedan i de avrunna champinjonerna svamptärningen/fonden, kycklingfonden, mörk soya, vitt vin, vatten och låt koka upp. Sjud sedan soppan i ca 5 min.
  4. Fräs under tiden de grovhackade champinjonerna till de fått fin färg och vattnat ur sig något, häll sedan över den ljusa soyan. Låt detta fräsa ihop, stäng sedan av värmen och luta stekpannan lite så att en del av fettet rinner åt sidan.
  5. När soppan sjudit klart tag den från värmen och använd en stavmixer för att få den slät och fin.
  6. Tillsätt tillsist grädden och smaksätt med svartpeppar.
  7. Häll slutligen upp soppan, klicka i den smör- & soyafrästa champinjonerna och toppa med de rostade morötterna och timjan
  8. Supergott, mums!!

Godkän våra cookies(kakor).

Learn More