Äpplepaj i glas

4 portioner á 150g

Ingredienser äpplekräm:
400 g matäpple, exempelvis. Ingrid Marie
(300 g skalade og fria från kärnhus)
Ca. 1/2 dl. vatten
1/2-1 tsk. EASIS Perfect Söt (efter smak) (art. 41071)

Ingredienser gräddkräm:
150 g färskost
50 g vispgrädde
15 g EASIS Perfect Strö (art. 41070)
60 g EASIS Classic Crunch (art. 41030)
4 tsk. (20 g) EASIS jordgubbssylt (41040)

Gör såhär:
1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela dom i små tärningar.
2. Koka äpplena i en kastrullmed vatten, med lock, tills de är mjuka (ca 10 minuter).
3. Ta bort kastrullen och smaka av med EASIS Perfect Söt och vispa ihop det under ett par minuter.
4. Vispa grädden. Tillsätt färskosten och EASIS Perfect Strö.  Vispa ihop det under ett par minuter.

Servering
Fördela äpplekrämen i fyra stycken glas (fungerar även bra med en större skål).
Strö på EASIS Classic Crunch på toppen. Pynta med krämen av grädde samt en klick jordgubbssylt.
 
Tillagningstid/Arbetstid: Ca. 60 min. / 30 min.
Du kan ersätta EASIS Classic Crunch med Choco Crunch om du önskar.
 
Näringsinnehåll per 100g
Energi: 390kJ/90 kcal
Fett: 4g
Kolhydrater: 11g
- varav sockerarter: 5,5g
Kostfibrer: 5g
Protein: 3,5g
Salt: 0,03g

Godkän våra cookies(kakor).

Learn More